'Ødegaard heeft bij Heerenveen al meer geleerd dan bij Real'

Reacties

Martin Ødegaard is pas twee maanden bij SC Heerenveen, maar de achttienjarige Noor maakt nu al enorme stappen, zo ziet oud-Eredivisionist André Bergdølmo.

'Ødegaard heeft bij Heerenveen al meer geleerd dan bij Real'

Na periodes bij onder meer Ajax en Borussia Dortmund sloot Bergdølmo in 2009 zijn carrière af bij Strømsgodset. Vijf jaar later maakte Ødegaard bij diezelfde club de overstap naar het eerste elftal. Daar deed hij het zo goed dat hij met slechts 25 officiële duels in zijn benen al werd gekocht door Real Madrid. Die overgang was groot, zo weet Bergdølmo.

'Bij Strømsgodset was het team om Ødegaard heen gebouwd. Hij was het centrale punt en de andere negen spelers werkten voor hem', aldus de 45-jarige Noor in gesprek met het Spaanse AS. Bij het reserveteam van Real kwam de jonge Ødegaard in een heel andere situatie terecht, die volgens Bergdølmo niet ideaal voor zijn ontwikkeling was.

De huidige trainer van het Noorse Ullensaker Kisa is dan ook blij dat het Noorse supertalent in januari de overstap naar Heerenveen maakte. 'Bij Real Madrid Castilla heeft hij zich wel ontwikkeld, maar bij Heerenveen heeft hij écht geleerd wat het betekent om profvoetballer te zijn. Volgens mij heeft hij bij Real Madrid vooral veel krachttraining gedaan.'

Bergdølmo, die in totaal 66 Eredivisie-duels speelde tussen 2000 en 2003, ziet dat zijn landgenoot in Friesland stappen maakt. 'Heerenveen is de enige club waar hij écht iets geleerd heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.