Ødegaard geeft aanzet tot felbegeerd feestje Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen heeft eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de Eredivisie. Een rode kaart van voormalig SC Cambuur-middenvelder Mohamed El Makrini hielp de Friezen over het dode punt heen tegen Roda JC Kerkrade: 3-0.

Ødegaard geeft aanzet tot felbegeerd feestje Heerenveen

Heerenveen manifesteerde zich in de eerste seizoenshelft als best of the rest achter de topdrie van Feyenoord, Ajax en PSV. Het geblesseerd wegvallen van dirigent Stijn Schaars liet zich bij de 2-0 overwinning op ADO Den Haag direct na de winterstop nog niet merken, maar daarna ging het mis. In de vijf volgende Eredivisie-duels werd slechts één punt verzameld, thuis tegen FC Groningen.

Bij afwezigheid van de geschorste Pelle van Amersfoort mocht Martin Ødegaard, vorige week nog gepasseerd, het tegen Roda weer eens vanaf de start proberen. De Noorse tiener en zijn ploeggenoten hadden het lastig met de Limburgers in de eerste helft in het Abe Lenstra Stadion. Pas toen de thuisploeg een numerieke meerderheid had na de rode kaart van El Makrini ging het wat beter lopen. De Roda-middenvelder zette zijn noppen in de kuit van Ødegaard en moest met direct rood van het veld.

Vijf minuten later was het raak. Ødegaard legde een vrije trap perfect neer op Doke Schmidt, die de bal met zijn schouder in het doel werkte. De felbegeerde treffer - Heerenveen scoorde slechts één keer in zijn vorige vier Eredivisie-duels - bracht zichtbaar meer vertrouwen bij de thuisploeg, die meermaals dreigend was. Roda dacht evengoed op gelijke hoogte te komen, toen Athanasios Papazoglou binnenkopte, maar zijn treffer werd wegens vermeend leunen op Doke Schmidt tot grote woede van Roda afgekeurd.

Via Arber Zeneli, Joost van Aken en invaller Henk Veerman kreeg Heerenveen meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar dat liet de thuisploeg lang na. In de slotminuut sloeg Veerman alsnog toe. De lange spits, die voor Ødegaard in de ploeg was gekomen schoot overtuigend raak op aangeven van Zeneli. Door een onhandige overtreding van Ard van Peppen op Sam Larsson kon Reza Ghoochannejhad de eindstand vanaf de strafschopstip nog op 3-0 bepalen.

Door de langverwachte zege gaan de Friezen over nummer zes FC Twente, dat vrijdag gelijkspeelde tegen ADO Den Haag, heen op de ranglijst. Roda blijft vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.