Obligatiehouders redden RKC van ondergang

Reacties

RKC Waalwijk blijft definitief behouden voor het profvoetbal. Dit stelt algemeen directeur Remco Oversier tegenover Voetbal International.

Obligatiehouders redden RKC van ondergang

De Brabantse club leefde enkele maanden tussen hoop en vrees over het voortbestaan. Maar daar is na vanavond een einde aangekomen. 'Wij spelen ook na de zomer betaald voetbal. En de jaren die volgen ook. Dat is fantastisch nieuws', aldus Oversier.

Vandaag had in Waalwijk een avond plaats voor obligatiehouders. RKC had 600 duizend euro nodig om in elk geval dit seizoen uit te spelen, maar de club haalde tot dusver al 675 duizend euro op. In de komende weken wordt het geld, dat nu bij een notaris staat, op de rekening van de Jupiler League-club gestort. 'Uiteindelijk hopen we een miljoen aan obligaties binnen te halen. Maar met dit bedrag kunnen we nu al gaan bouwen. Stapje voor stapje, dat wel', zegt Oversier.

Bezegeling
Ter bezegeling van het voortbestaan van de club tekende verdediger Ingo van Weert vanavond een driejarig contract bij RKC Waalwijk, dat de komende jaren nog wel enkele tonnen aan crediteuren moet betalen. Maar daarover worden of zijn volgens Oversier afspraken gemaakt met de betreffende partijen.

Met het in stand houden van RKC als profclub levert Oversier een knappe prestatie. Aan de financiële problemen van nu lag een belastingzaak uit 1998 ten grondslag. Die loste de directeur op. Tevens trof hij met succes een regeling met de gemeente Waalwijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.