Oar niet Baskisch genoeg bevonden voor Athletic de Bilbao

Reacties

Tommy Oar had maandag zomaar met de Spaanse Super Cup kunnen staan, maar Athletic de Bilbao boorde hem een droomtransfer op het laatste moment door de neus.

Oar niet Baskisch genoeg bevonden voor Athletic de Bilbao

De Australiër, de laatste vijf seizoenen actief voor FC Utrecht, zit nog steeds zonder club sinds zijn contract met de Domstedelingen op 1 juli afliep. De linkspoot neemt immers de tijd in de zoektocht naar een nieuwe vereniging en leek met de Baskische club beet te hebben. 'Het zou de perfecte stap zijn geweest. Het is een fantastische, ambitieuze club', aldus de international in gesprek met het Australische SBS.

Het regime van Atletic de Bilbao staat echter alleen toe dat er uitsluitend Basken voor de club mogen uitkomen. Dat leek ook geen probleem in het geval van Oar, want de voorouders zijn vader zijn van Baskische afkomst. Maar na een grondige analyse van de familiebanden oordeelde de club dat de banden met de regio toch niet sterk genoeg waren.

'Dat was natuurlijk een grote teleurstelling. Een paar weken lang was ik in de ban van deze transfer, maar helaas ging hij niet door vanwege het beleid van de club', baalt de 23-jarige Oar, die nu hoopt op een Engels avontuur. 'Wachten op een club is frustrerend. Maar ik zou me pas echt zorgen maken als er helemaal geen interesse in me was.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.