Oar creëert meeste kansen, Cambuur zonder winst op gras

● FC Utrecht won drie van de vijf eerdere thuisontmoetingen met SC Cambuur in de Eredivisie (G1, V1).

● Beide ploegen wonnen vier keer van elkaar in onderlinge ontmoetingen (thuis en uit – G2). Cambuur won in de Eredivisie vaker van FC Utrecht dan van elk ander team.

● Alleen tegen Vitesse (vijftien keer) scoorde Cambuur meer Eredivisie-goals dan tegen FC Utrecht (veertien keer).

● Slechts drie van de laatste acht Utrechtse competitiegoals werden met de voeten gemaakt (vier kopgoals, één met de borst).

● Reserve-doelman Jeroen Verhoeven krijgt dit seizoen voor FC Utrecht elke 34 minuten een competitietreffer tegen (tien in 338 minuten), terwijl eerste keeper Robbin Ruiter elke 62 minuten een bal doorliet (twaalf in 742 minuten).

● Utrecht-spelmaker Tommy Oar creëerde vorig seizoen in 31 wedstrijden 44 kansen; in de huidige voetbaljaargang heeft hij na acht wedstrijden al 36 kansen gecreëerd voor zijn ploeggenoten.

● FC Utrecht-aanvalsleider Ruud Boymans is de meest efficiënte spits van de Eredivisie met zes goals uit vijftien schoten (veertig procent).

● Mocht Cambuur niet winnen van FC Utrecht, dan is de ploeg voor het eerst sinds maart 2000 (twaalf wedstrijden op rij) vijf opeenvolgende Eredivisie-duels zonder zege.

● Opvallend: SC Cambuur won sinds zijn terugkeer in de Eredivisie (augustus 2013) nog geen enkel duel op echt gras (enige uitzege was bij Heracles 0-1).

● De ploeg uit Leeuwarden speelde gelijk in acht van de laatste twaalf uitduels in de competitie (W1, V3).

● SC Cambuur is één doelpunt verwijderd van de tweehonderdste treffer in de Eredivisie.

● Cambuur maakte dit Eredivisie-seizoen de goal die het diepst in blessuretijd van de tweede helft viel (Bartholomew Ogbeche tegen Ajax: 93 minuten en 19 seconden), maar kreeg tevens de vroegste goal dit seizoen om de oren (Mark Uth , SC Heerenveen na vijftig seconden).

Bron: Opta Sports