Nwofor is via Premier League-club op weg naar Roda JC

Roda JC Kerkrade krijgt dit seizoen mogelijk de beschikking over Uche Nwofor. De 21-jarige spits van VVV-Venlo is volgens zijn zaakwaarnemer Tony Harris op weg naar een niet nader genoemde Premier League-club, die hem meteen voor een seizoen wil verhuren aan Roda JC.

Nwofor is via Premier League-club op weg naar Roda JC

Omdat Nwofor in Engeland niet in aanmerking komt voor een werkvergunning - hij speelde slechts één interland voor Nigeria - wordt hij gestald in Kerkrade. De club in kwestie kiest bewust voor Roda JC vanwege de Nigerianen die daar in het verleden succesvol waren. In het verleden had de Limburgse club onder anderen Tijani Babangida en Garba Lawal onder contract staan.

'Uche gaat niet in de Jupiler League spelen', liet Harris eerder al weten aan Voetbal International. 'Het plan was altijd al om na twee jaar de volgende stap te zetten en daar is niks aan veranderd. En de Engelse clubs die het talent van Uche onderkennen zijn ook geen kleine jongens. Gevestigde namen, geen pas gepromoveerde clubs.'

'Maar Uche zou een tussenstap in de Eredivisie ook zien zitten', vervolgde Harris. 'Hij is nog niet klaar hier. Met betere spelers om zich heen en een betere aanvoer denkt hij topscorer van Nederland te kunnen worden.' (Geert-Jan Jakobs)

Bekijk hier al onze video's