Nwofor en Uchebo beleven nachtmerrie: 'Lijkt wel op maffia'

Reacties

Michael Uchebo (26) en Uche Nwofor (25) kwamen naar VVV-Venlo in de hoop op een lucratieve carrière in de Europese top. In plaats daarvan kwamen de Nigeriaanse spitsen terecht bij Boavista, waar het duo een nachtmerrie beleefde.

Nwofor en Uchebo beleven nachtmerrie: 'Lijkt wel op maffia'

Het bizarre verhaal van Uchebo en Nwofor illustreert de problemen die de FIFPro aankaart in zijn nieuwste rapport. In Portugal krijgen de ex-spelers van VVV namelijk ondanks grote beloftes niet op tijd hun geld. Daar blijft het niet bij, want zodra Uchebo en Nwofor op een zijspoor raken, wordt hun leven bij Boavista onmogelijk gemaakt.

'Het lijkt wel een operatie van de maffia', zegt Nwofor in de nieuwste editie van Voetbal International. 'Ze vertelden me ineens uit het niets dat ik een deel van mijn salaris moest inleveren. Als ik dat zou weigeren, betaalden ze me namelijk helemaal geen salaris meer. Ze gebruikten zelfs veiligheidsmensen om me te verwijderen. Het was hier als een leven in de hel.'

Waar Nwofor onderdak vond bij het Slowaakse AS Trencín, is Uchebo nog steeds niet helemaal van Boavista af. 'Ik was verward en bang. Ze willen dat niemand me ziet. Ze behandelen me als een slaaf. Ik kon een paar keer weg, en toen heb ik zelfs gezegd: Laat die maanden salaris maar zitten. Toen mocht ik ineens weer niet, nu heb ik niets en moet ik weer weg.'

In de VI en op VI Premium leest u alles over de schokkende resultaten van het onderzoek van de FIFPro. Op VI Premium is ook het volledige onderzoeksrapport te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.