Nuytinck: 'Voor niemand goed als ik in deze situatie blijf'

Reacties

Bram Nuytinck vindt het leuk dat er met linksback Alexander Büttner een landgenoot is bijgekomen bij Anderlecht, maar de 25-jarige verdediger heeft wel moeite met zijn reserverol bij de Belgische topclub.

Nuytinck: 'Voor niemand goed als ik in deze situatie blijf'

'Ik vind het leuk dat er een landgenoot is bij gekomen, maar ik vermoed dat Alex níét voor de bank is gehaald', vertelt Nuytinck. Met Büttner als beoogde basiskracht zal het nóg lastiger worden een vaste stek af te dwingen. Tegen Mechelen stond Nuytinck pas voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap. De 34-jarige Olivier Deschacht, al sinds 2001 speler van Paars-Wit, krijgt veelal de voorkeur als centrale verdediger.

'Eind vorig seizoen verlengde ik mijn contract tot 2018, dan heb je bepaalde verwachtingen', stelt Nuytinck in gesprek met Voetbal International. 'Met de huidige situatie had ik het begin dit seizoen moeilijk, omdat ik de eerste twee jaren als basisspeler de landstitel won én Champions League speelde. Dan is dit - fit zijn maar op de bank zitten - een grote omslag.'

Toch was Anderlecht de voorbij transferperiode resoluut. Een vertrek van Nuytinck was onbespreekbaar. 'Op een gegeven moment stond ik er wel voor open. Al was het maar om ergens een halfjaar op huurbasis wekelijks te spelen. Dat Anderlecht mij niet wil laten gaan, kun je als compliment opvatten. Maar nu moeten we wel goed kijken naar de toekomst. Voor niemand is het goed als ik in deze situatie blijf.'

Lees het artikel over de situatie van Bram Nuytinck in de nieuwe editie van Voetbal International. Bestel het nieuwe nummer via onze webshop of lees de artikelen online via VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.