Nuytinck strijdt met Vormer en Denswil om Belgische beker

Anderlecht heeft zonder veel problemen de Belgische bekerfinale bereikt. AA Gent kon in de return in Brussel al snel de hoop opgeven (3-0). Bekijk hier de samenvatting.

AA Gent achtte de kans op een stunt al klein na de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd, maar binnen een kwartier was ook dat laatste sprankje hoop verdwenen. Steven Defour (rechts op foto) zorgde met een fraai schot van afstand voor de eerste tik, waarna Aleksandar Mitrovic in de dertiende minuut de genadeklap uitdeelde. De spits profiteerde dankbaar van een blunder in de Gentse defensie.

Ondanks de onoverbrugbare achterstand probeerde AA Gent nog iets van de wedstrijd te maken. Maar voor De Buffalo’s bleek er geen eer te behalen in Brussel. In de 58ste minuut maakte Youri Tielemans uit een strafschop de 3-0 voor Anderlecht.

Die ruime marge bood trainer Besnik Hasi de gelegenheid Rolando te laten debuteren voor Anderlecht. De Portugees, die is gehuurd van FC Porto, viel in voor Defour na een klein uur spelen. Bram Nuytinck kwam in de 69ste minuut ook binnen de lijnen en kan zich opmaken voor een finale tegen enkele landgenoten. Club Brugge, dat woensdag de bekerdroom van stadsgenoot Cercle uiteen liet spatten, heeft immers met Stefano Denswil en Ruud Vormer twee Nederlanders onder contract staan.