Nuytinck met Anderlecht hard onderuit in Luik

Reacties

Anderlecht heeft niet kunnen profiteren van de nederlagen van Club Brugge en AA Gent. Bram Nuytinck was zondag op bezoek bij Standard Luik (3-1) de leider van een beroerde defensie, waardoor de Brusselaars geen enkele aanspraak maakten op de koppositie.

Nuytinck met Anderlecht hard onderuit in Luik

De vorige editie van dit duel had een behoorlijke nasleep, nadat supporters van Standard een gigantisch spandoek hadden getoond van een onthoofde Steven Defour. Die kwam namens Anderlecht wederom in actie tegen zijn vroegere club. Zijn ontvangst was wederom hels, maar de fans hielden het deze keer binnen de perken.

Het stormde vanaf de eerste minuut in Luik, waar de thuisploeg na drie minuten al twee grote kansen had verprutst. Uiteindelijk nam Imoh Ezekiel (links op de foto) de Rouches bij de hand door na 21 minuten alsnog de openingstreffer te maken.

Anderlecht-coach Besnik Hasi kon het niet aanzien en voerde in de rust een dubbele wissel door, zonder het gewenste effect. Wederom Ezekiel zorgde met een doelpunt en een assist op Geoffrey Mujangi Bia voor een ruime marge na een uur. Pas nadat Yoeri Tielemans met een knal wat had teruggedaan, drong Anderlecht wat aan.

Nuytinck werd in de slotfase nog gewisseld voor een extra aanvaller. De verdediger maakte afgelopen maandag tegen Charleroi zijn rentree in de basis en verlengde zijn contract tot de zomer van 2018. Na een voor hem mooie week viel er zondag dus weinig eer te behalen met een uiterst slap spelend Anderlecht.

De play-offs om het kampioenschap zijn na dit weekend weer flink wat spannender geworden, want de onderste drie ploegen boekten zeges op de bovenste drie. Leider Club Brugge heeft zes punten meer dan nummer zes Charleroi, Anderlecht (derde) en Standard (vierde) vormen een soort middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.