Nuytinck helpt Anderlecht naar voorronde Champions League

Anderlecht heeft zich gekwalificeerd voor de voorronde van de Champions League door in de Belgische competitie beslag te leggen op de tweede plaats. Mede dankzij een goal van Bram Nuytinck werd Zulte Waregem in de laatste competitiewedstrijd met 2-0 verslagen.

Er vanuit gaande dat concurrent AA Gent in eigen huis zou winnen van Racing Genk, moest Anderlecht in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem minimaal gelijkspelen om een ticket voor de voorronde van de Champions League veilig te stellen. Na een 4-0 nederlaag tegen kampioen Club Brugge en een oorwassing van Genk (5-2) leek het seizoen van de Brusselaren in mineur te eindigen, maar Nuytinck voorkwam dat.

De centrumverdediger stond in alle play-offwedstrijden in de basis en groeide zondagmiddag uit tot de gevierde man bij Anderlecht, met dank aan landgenoot Alexander Büttner. Uit een corner van laatstgenoemde kopte Nuytinck in de 36ste minuut namelijk raak.

Zulte Waregem, dat in de play-offs maar één keer wist te winnen, zocht tevergeefs naar een antwoord op het doelpunt van de Nederlander. Een rode kaart voor Henrik Dalsgaard hielp daar allerminst bij. Dennis Praet gooide het duel twintig minuten voor tijd in het slot door de tweede treffer van de middag binnen te schieten.

AA Gent - Racing Genk 0-0
Hoewel Anderlecht wel weer een succesje kon gebruiken, bleken de inspanningen tegen Zulte Waregem uiteindelijk niet nodig om de tweede plaats vast te houden. Gent beet zich namelijk stuk op Genk, waar keeper Marc Bizot het doel met succes verdedigde. De bezoekers konden de derde plaats van Gent overnemen door te winnen, maar ook Genk kon het verschil niet maken. Daardoor moet Genk met Charleroi het gevecht aan voor een ticket voor de voorronde van de Europa League.

Club Brugge - KV Oostende 2-2
Club Brugge heeft het kampioensjaar niet in stijl afgesloten in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Abdoulay Diaby leek met de openingstreffer in de zevende minuut het startsein te geven voor een feestelijke afsluiting van het seizoen, maar Gohi Bi Cyriac tekende namens Oostende voor de gelijkmaker. Club Brugge, waar Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis stonden, kwam wederom op voorsprong via Laurens De Bock, maar Michiel Jonckheere bepaalde de eindstand op 2-2.