Nuchter fenomeen Lewandowski heeft enkel EK als doel

Reacties

Robert Lewandowski is de laatste weken aardig op schot, maar vooral ook van onschatbare waarde voor Bayern München en Polen. Donderdag hield hij zijn land met twee doelpunten in de race om een EK-ticket en schakelde hij Schotland uit. Zelf las hij het nieuwe hoofdstuk dat hij aan zijn succesverhaal toevoegde nuchter terug.

Nuchter fenomeen Lewandowski heeft enkel EK als doel

Het duurde slechts drie minuten en toen lag de eerste van Lewandowski er al in op Hampden Park. De spits van Bayern München, die in zijn vier laatste officiële wedstrijden liefst twaalf keer doel trof, sloeg daarmee vroeg in de wedstrijd toe, maar was ook kort voor het sluiten van de markt nog van grote waarde.

De honger van de frontman bleek eens te meer niet te stillen en de topschutter sloeg in de absolute slotseconden wederom toe, door zijn land in de 94ste minuut aan het 2-2 gelijkspel tegen Schotland te helpen. Daarmee zette Lewandowski een definitieve streep door de EK-droom van de Schotten en stak hij een stokje voor een Duits feestje. Want door het gelijkspel en het verlies van Duitsland (1-0 tegen Ierland) moet de regerend wereldkampioen nog aan de bak in het laatste EK-kwalificatieduel.

Robert Lewandowski is met twaalf doelpunten in de EK-kwalificatiereeks algeheel topscorer. De Poolse spits houdt Thomas Müller, zijn ploeggenoot bij Bayern München, achter zich. De Duitser was in negen duels acht keer trefzeker.
Robert Lewandowski is met twaalf doelpunten in de EK-kwalificatiereeks algeheel topscorer. De Poolse spits houdt Thomas Müller, zijn ploeggenoot bij Bayern München, achter zich. De Duitser was in negen duels acht keer trefzeker.

Polen krijgt in die laatste speelronde bezoek van Ierland. Beide landen hebben nu achttien punten, één minder dan koploper Duitsland. Voor Lewandowski, met twaalf goals in de EK-kwalificatiecyclus algeheel topscorer, en zijn landgenoten moet het zondag gebeuren. 'Het is hartstikke mooi dat ik nu twee keer scoor, maar het gaat me natuurlijk om dat EK-ticket', stelde hij direct na afloop.

'Daar zou ik deze twee goals zelfs voor inruilen', voegde hij er ietwat obligaat aan toe. Die twee goals brachten hem echter wel dichter bij het record van David Healy. De Noord-Ier nam in de aanloop naar het EK van 2008 liefst dertien van de zeventien doelpunten van zijn land voor zijn rekening. Nooit eerder scoorde iemand zoveel in één EK-kwalificatiecampagne. Lewandowski is nog een goal verwijderd van een evenaring van die mijlpaal.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.