Nouri leidt Jong Ajax naar kop, NAC en FC Volendam klimmen

Reacties

Jong Ajax is op basis van doelsaldo de nieuwe koploper in de Jupiler League. Qua puntenaantal staan FC Volendam en Jong PSV op gelijke hoogte met de nieuwe lijstaanvoerder. VVV-Venlo zakt door een nederlaag tegen Jong PSV naar de vijfde plek.

Nouri leidt Jong Ajax naar kop, NAC en FC Volendam klimmen

Jong Ajax - Fortuna Sittard 2-1
Na vier speelrondes is Jong Ajax de verrassende koploper van de Jupiler League. De mannen van trainer Marcel Keizer combineerden zich knap langs Fortuna Sittard. Abdelhak Nouri opende de score na een mooie aanval, alvorens gelegenheidsspits Pelle Clement een doelpuntje meepikte. De aansluitingstreffer van Luc Mares kwam te laat voor Fortuna.

VVV-Venlo - Jong PSV 1-2
Evenals Jong Ajax kent ook Jong PSV een uitstekende start van de nieuwe jaargang. Clint Leemans speelde een hoofdrol in de confrontatie met VVV-Venlo. Aanvankelijk leek de VVV-middenvelder positief op te vallen tegen zijn oude werkgever, want met een fraai schot opende hij de score. In de 55ste minuut werd hij echter voor de tweede keer op de bon geslingerd en tegen tien man ging Jong PSV met de zege lopen. Een schitterende vrije trap van Jordy de Wijs zorgde voor het verschil in Venlo. Met een kopbal had Sam Lammers eerder gelijkgemaakt. Ralf Seuntjens had een negatieve bijrol door een strafschop te missen.

FC Dordrecht - NAC Breda 1-2
Gino Demon heeft NAC Breda met de winnende goal tegen FC Dordrecht in het spoor van de koplopers gehouden. In Dordrecht had Cyriel Dessers de openingstreffer gemaakt, waarna Ricky van Haaren de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Punt van zorg voor NAC-trainer Marinus Dijkhuizen was het geblesseerd uitvallen van zijn goalie Jorn Brondeel.

SC Cambuur - De Graafschap 1-1
Vorig seizoen was het nog een affiche in de Eredivisie, dit keer werd SC Cambuur - De Graafschap afgewerkt op het tweede niveau. Waar De Graafschap in november met de zege ging lopen in Leeuwaren, eindigde het duel dit keer onbeslist. Jergé Hoefdraad hielp Cambuur in het zadel, maar een kopbal van Piotr Parzyszek zorgde voor een 1-1 eindstand. Overigens een opmerkelijke debutant bij De Graafschap: Koen Huntelaar, het neefje van Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar.

FC Den Bosch – FC Volendam 2-5
Onder aanvoering van Gyliano van Velzen heeft FC Volendam een klinkende zege geboekt bij FC Den Bosch. Van Velzen was na een fraaie individuele actie aangever bij de 1-2 van Rihairo Meulens, die ook al voor de openingstreffer had getekend. Door een dubbelslag van Van Velzen nam Volendam vervolgens verder afstand, terwijl ook Jack Tuijp een goaltje meepikte. De doelpunten van Jonas Heymans en Romero Regales bleken derhalve niet voldoende om Den Bosch aan punten te helpen.

Overige uitslagen:
MVV Maastricht - FC Oss 3-0
FC Eindhoven - Achilles'29 2-1
Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk 1-3
FC Emmen - Almere City FC 2-0
Telstar - Helmond Sport 4-2

De stand aan kop in de Jupiler League:
Positie Club Punten
1. Jong Ajax 10
2. FC Volendam 10
3. Jong PSV 10
4. NAC Breda 9
5. VVV-Venlo 9
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.