Nouri bevestigt koppositie in spelersklassement

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Nouri bevestigt koppositie in spelersklassement

Abdelhak Nouri en zijn ploeggenoten van Jong Ajax lieten VVV-Venlo kennismaken met Eredivisie-voetbal. Het deerde de Limburgers niet, zij zijn gepromoveerd. Nu de definitieve overstap voor Nouri nog.

Topdrie van de week

Abdelhak Nouri (Jong Ajax) 8

De VI-correspondenten gaan Abdelhak Nouri kiezen als de beste speler in de Jupiler League van dit seizoen. De middenvelder van Jong Ajax bevestigde zijn eerste plaats in het spelersklassement in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo nog eens. Hij dirigeerde, samen met Donny van de Beek, de Amsterdamse nummer twee eenvoudig langs de kampioen. Nouri is de Jupiler League ontgroeid, het gaat hem te gemakkelijk af. Het is voor Nouri zelf te hopen dat we hem volgend seizoen niet meer terugzien op het tweede niveau.

Cassierra, Tete, Neres en Cerny doen kampioen VVV pijn

Hobie Verhulst (FC Volendam) 8

Een trainerswissel moest Volendam een nieuwe impuls geven. Twee speeldagen voor het einde van het seizoen moest Robert Molenaar plaatsmaken. Het antwoord van de ploeg die al zeker is van de play-offs mocht er zijn. Het interim-duo Berry Smit/Johan Steur zag Volendam van MVV Maastricht winnen. Ze wisten heel goed dat ze daar één iemand speciaal voor moesten bedanken. Doelman Hobie Verhulst verrichtte enkele spectaculaire reddingen en niemand had het meer over Robert Molenaar.

MVV keert met lege handen terug uit Volendam

Hamza Boukhari (Jong FC Utrecht) 8

Van Hamza Boukhari hadden we dit seizoen nog niet veel gehoord. Hij scoorde vorig seizoen in de wedstrijd waarin de Utrechtse beloften het Jupiler League-ticket veiligstelden, maar dit seizoen beleefde hij een vrij anoniem seizoen. Tot de voorlaatste speeldag. De 22-jarige Boukhari maakte twee goals, was betrokken bij andere treffers en walste met Jong Utrecht over het armzalig spelende FC Den Bosch heen. Voor Hamza Boukhari komt de zomerstop ongelegen. Of hij Utrecht 1 nog zal halen is de vraag, wellicht durven andere clubs het aan met de behendige middenvelder.

Braafheid draagt bij aan monsterzege Jong FC Utrecht
Het Elftal van de Week van speelronde 37 in de Jupiler League
1. Abdelhak Nouri (Jong Ajax)6,90
2. Tom Overtoom (Almere City FC)6,64
3. Johnatan Opoku (VVV-Venlo)6,54
4. Soufyan Ahannach (Almere City FC)6,53
5. Frenkie de Jong (Jong Ajax)6,52
6. Kelechi Nwakali (MVV Maastricht)6,50
7. Robbert Schilder (SC Cambuur)6,48
8. Jorn Brondeel (NAC Breda)6,40
9. Tim Coremans (FC Dordrecht) 6,38
10. Jamiro Monteiro (SC Cambuur)6,35
      Sander van de Streek (SC Cambuur)6,35

Klassement na 37 speelronden. Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden hebben gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.