media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Nounkeu en Riera moeten wijken voor Heitinga

Nounkeu en Riera moeten wijken voor Heitinga

Galatasaray maakt ruimte voor de komst van John Heitinga. Omdat er maar een beperkt aantal buitenlanders mag worden ingeschreven bij de Turkse voetbalbond (TFF) moet de club enkele spelers kwijt zien te raken.

Heitinga arriveert maandag met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen in Istanbul om zijn transfer van Everton naar Galatasaray af te ronden. De Turkse topclub is ondertussen druk bezig om Dany Nounkeu - net als Heitinga een centrale verdediger - op huurbasis elders onder te brengen. Ook wordt het contract met Albert Riera deze week nog afgekocht.

Daardoor staat niets een overgang van Heitinga naar Galatasaray meer in de weg. De dertigjarige verdediger tekent voor een half jaar, met een optie voor nog een seizoen. In Istanbul wordt Heitinga herenigd met Wesley Sneijer, met wie hij samenspeelde bij Ajax en het Nederlands elftal. Heitinga hoopt in Turkije meer speeltijd te krijgen om weer in aanmerking te komen voor deelname aan het WK van deze zomer.

Dit seizoen speelde Heitinga pas één competitieduel voor Everton. De 87-voudig Oranje-international, die voorheen uitkwam voor Ajax en Atlético Madrid, zag eerder deze maand af van een transfer naar West Ham United. Zaterdagavond maakte Heitinga overigens de derde treffer voor Everton in het uitduel met Stevenage FC in de strijd om de FA Cup (4-0 overwinning).

Thijs Slegers

Verslaggever Voetbal International. Volgt PSV, Jong PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport

@thijsslegers

Praat mee

Praat mee op VI.nl

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Inloggen / registreren

Laatste nieuws