Notts County verrast Sunderland, ook WBA uit beker

In de derde ronde van het FA Cup-toernooi heeft Notts County voor de grootste verrassing gezorgd. De club uit de League One (derde niveau in Engeland) schakelde Sunderland uit.

In het Stadium of Light kwam Notts County (foto) al na vijf minuten op voorsprong door een treffer van Craig Westcarr, doelman Simon Mignolet van Sunderland - waar Boudewijn Zenden geen speeltijd kreeg - ging echter enorm in de fout bij die treffer. Lee Hughes maakte er in de 75ste minuut 0-2 van, waarna Sunderland via een benutte strafschop van Darren Bent nog wel terugkwam tot 1-2. Meer zat er echter niet in voor de thuisclub.

Net als Sunderland strandden ook West Bromwich Albion en Blackpool in de derde ronde van het toernooi om de FA Cup. WBA verloor bij Championship-club Reading met 1-0. Shane Long maakte de enige treffer van de wedstrijd kort voor rust, nadat hij Gianni Zuiverloon had uitgespeeld. Southampton, dat net als Notts County uitkomt in de League One, ging door ten koste van Blackpool. Lee Barnard en invaller Guilherme Do Prado zorgden in de tweede helft voor een 2-0 overwinning voor The Saints.

Stoke City en Wolverhamton Wanderers zitten nog in het bekertoernooi, maar kwamen tegen respectievelijk Cardiff City (1-1) en Doncaster Rovers (2-2) niet verder dan een gelijkspel. Beide clubs uit de Premier League zijn dus veroordeeld tot een replay tegen deze Championship-clubs.

Cedric van der Gun was een van de doelpuntenmakers tijdens de 4-0 thuiszege van Swansea City op Colchester United, Kemy Agustien mocht invallen tijdens het duel in het Liberty Stadium. Dorus de Vries bleef negentig minuten op de bank, terwijl Ferrie Bodde nog altijd geblesseerd is. Daniël de Ridder speelde negentig minuten mee tijdens het uitduel van Wigan Athletic met Hull City (3-2 winst). Ronnie Stam kwam niet in actie tijdens deze wedstrijd.

Nadir Çiftçi kon tijdens de drie minuten die hij mocht invallen aan de kant van Portsmouth niet voorkomen dat zijn ploeg met 3-1 verloor bij Brighton & Hove Albion. John Heitinga beleefde een eenvoudig middag op bezoek bij Scunthorpe United. Als centrale verdediger stond hij de volledige wedstrijd binnen de lijnen en zag zijn ploeg Everton eenvoudig winnen met 5-1. Foto: VI Images