NOS wijzigt met tegenzin afspraken met FOX Sports

Reacties

Het relletje rond de voetbaluitzendingen van de publieke omroep is voorlopig even gesust. De NOS heeft de afspraken over de uitzendrechten van de samenvattingen nu op drie onderdelen aangepast, meldt de publieke omroep woensdag.

NOS wijzigt met tegenzin afspraken met FOX Sports

De NOS zou namelijk commerciële afspraken hebben gemaakt met FOX Sports, waarna het Commissariaat van de Media dreigde met een boete die kon oplopen tot ruim een miljoen euro. Het ging in een notendop over de aanwezigheid van FOX-analytici in het programma Studio Voetbal, het benoemen van aftraptijden in de zondaguitzending en een eventueel nieuw programma over de Eredivisie. Hierdoor was volgens het Commissariaat zelfs de redactionele vrijheid in het geding.

De NOS kreeg tot 17 maart de tijd om de gemaakte afspraken met de betaalzender te wijzigen en zegt dat nu ook te hebben gedaan. Het Commissariaat ziet daardoor af van de dwangsom, maar kan nog wel een bezwaarschrift van de NOS verwachten. Uit principe, zegt de omroep. 'Alle afspraken met de Eredivisie komen voort uit eigen inhoudelijke keuzes van de NOS. De omroep is van mening dat het Commissariaat haar aanspreekt op intenties die zij nooit heeft gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.