Norwich verrast Tottenham, wonderdoelpunt Ben Arfa

Tottenham Hotspurs heeft op eigen veld een dure nederlaag geleden in de jacht op een Champions League-ticket. Hatem Ben Arfa schitterde bij Newcastle United met een schitterende goal.

Tottenham Hotspur - Norwich City 1-2De dip waarin Tottenham Hotspur zich bevindt blijft maar aanhouden. De ploeg van manager Harry Redknapp ging maandagmiddag op eigen veld met 2-1 onderuit tegen Norwich City. Anthony Pilkington zette de bezoekers in de dertiende minuut op aangeven van Aaron Wilbraham op voorsprong, maar na ruim een half uur kwamen The Spurs op gelijke hoogte. Jake Livermore stuurde Jermain Defoe weg, die met een schitterende stift afrondde.

Na rust kreeg eerst Benoît Assou-Ekotto een uitgelezen kans op 2-1, maar doelman John Ruddy redde uitstekend op de inzet van de linksback. Die misser kwam Tottenham duur te staan, want in de 66ste minuut schoot Elliott Bennett van buiten het strafschopgebied de 1-2 binnen. Redknapp reageerde daarop door Rafael van der Vaart in te brengen, maar de middenvelder kon een nederlaag niet voorkomen.

Newcastle United - Bolton Wanderers 2-0Sluitpost Tim Krul wist opnieuw zijn doel schoon te houden tijdens het thuisduel met Bolton, maar alle aandacht ging uit naar Hatem Ben Arfa. De Fransman brak in de 73ste minuut de score open met misschien wel het Doelpunt van het Seizoen. Met de rug naar het doel ontving hij de bal op zeventig meter van het vijandelijke doel, waarna hij door de Bolton-verdediging heen dribbelde en koel afmaakte. Zeven minuten voor tijd maakte Papiss Cissé er nog 2-0 van: zijn tiende doelpunt in negen competitieduels.

Everton - Sunderland 4-0Met John Heitinga in de basis en Royston Drenthe in de 65ste minuut als invaller won Everton thuis ruim van Sunderland, dat tot de 52ste minuut stand hield. Magaye Gueye zette The Toffees op voorsprong, daarna waren Steven Pienaar, Leon Osman en Victor Anichebe trefzeker. Everton boekte daardoor een eenvoudige thuisoverwinning. Foto: VI Images