media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Norwich verkiest Elmander boven treuzelende Toivonen

Norwich verkiest Elmander boven treuzelende Toivonen

PSV kan zo goed als zeker fluiten naar de 5,7 miljoen euro die Norwich City wilde betalen voor Ola Toivonen. De club van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel is in verregaande onderhandeling met Galatasaray over Johan Elmander, die dinsdag wordt gekeurd.

Elmander had bij Galatasaray nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar moest vertrekken omdat hij in de pikorde bij Galatasaray achter Burak Yilmaz en Didier Drogba staat. De Zweedse ex-Feyenoorder koos daarom voor een terugkeer naar de Premier League, waar hij tussen 2008 en 2011 al uitkwam voor Bolton Wanderers.

Elmander zal bij Norwich een meerjarig contract tekenen en de concurrentiestrijd aangaan met Van Wolfswinkel en Gary Hooper, die deze zomer overkwamen van respectievelijk Sporting Lissabon en Celtic. Omdat manager Chris Hughton ook nog kan beschikken over Luciano  Becchio lijkt de komst van Toivonen nu defintief uitgesloten.

Toivonen, landgenoot en collega-international van de 32-jarige Elmander, kreeg eerder deze zomer groen licht van PSV om naar Norwich te verkassen. De 27-jarige schaduwspits bedankte aanvankelijk voor die transfer, maar gaf later weer aan te willen nadenken over een overgang. Voor Toivonen dreigt in Eindhoven nu een rol op het tweede plan. Trainer Phillip Cocu heeft al laten weten dat hij Toivonen niet zal gebruiken als hij zijn in 2014 aflopende contract niet verlengt.

Thijs Slegers

Verslaggever Voetbal International. Volgt PSV, Jong PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport

@thijsslegers

Laatste nieuws