Norwich gewaarschuwd voor recordbrekende Suarez

Reacties

Luis Suarez kwam de afgelopen twee competitieduels van Liverpool niet tot scoren, maar zondag op bezoek bij Norwich City (aftrap 13.00 uur) worden er weer doelpunten van de Uruguayaan verwacht. De aanvaller heeft nog vier wedstrijden om Premier League-geschiedenis te schrijven.

Norwich gewaarschuwd voor recordbrekende Suarez

Vanwege een schorsing van tien wedstrijden, op 21 april 2013 opgelopen tijdens het thuisduel met Chelsea na het bijten van Branislav Ivanovic, speelde Suarez op 29 september pas zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Sunderland (1-3) scoorde hij meteen twee keer en daar is hij daarna vrolijk mee doorgegaan. Na 29 duels staat hij op 29 goals.

Daarmee is Suarez de Liverpool-speler met de meeste treffers in één Premier League-jaargang. De voormalig Ajax-aanvaller liet Robbie Fowler, die in het seizoen 1995/96 28 keer scoorde, achter zich. Dat record kan Suarez nog scherper stellen, aangezien hij in Norwich City zijn favoriete tegenstander treft. In vijf wedstrijden maakte de Uruguayaan liefst elf doelpunten tegen The Canaries. Op 4 december was hij nog vier keer trefzeker tijdens de 5-1 thuiszege.

Koploper Liverpool speelt dit seizoen nog vier wedstrijden en dus kan Suarez de topscorer worden met de meeste doelpunten in één jaargang. Sinds de oprichting van de Premier League in de zomer van 1992 waren er twee spelers die 34 keer trefzeker waren: Andy Cole in het seizoen 1993/94 (Newcastle United) en Alan Shearer in 1994/95 (Blackburn Rovers).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.