Norwich City weigert transferverzoek doorgebroken Holt

Het afgelopen seizoen eindigde Norwich City op een knappe twaalfde plaats in de Premier League. Dat had het voor een groot deel te danken aan Grant Holt, die uit is op een transfer. De clubtopscorer diende vrijdag een transferverzoek in, maar deze werd door de clubleiding niet geaccepteerd.

Norwich City weigert transferverzoek doorgebroken Holt

De voormalige automonteur maakte zeventien doelpunten in zijn debuutjaar in de Premier League. De hoge klassering van Holt op de topschutterslijst is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk en geen aanbeveling voor zijn collega's. Holt kwam uit voor onder meer de vierdedivisionisten Shrewsbury Town, Rochdale en Barrow, voetbalde een tijdje in de competitie van Singapore en wilde acht jaar geleden stoppen als prof omdat hij niet hogerop wist te komen.

Door twee opeenvolgende promoties met Norwich City is Holt nu ineens een cultheld en werd hij genoemd als potentiële EK-ganger. Roy Hodgson besloot de Norwich-spits echter thuis te laten. De bondscoach van Engeland selecteerde naast Wayne Rooney (Manchester United), die de eerste twee wedstrijden geschorst is, Danny Welbeck, Andy Carroll en Jermain Defoe.

Welbeck, Carroll en Defoe, die onder contract staan bij respectievelijk Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur, kwamen afgelopen seizoen in totaal tot 24 goals in de Premier League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's