Norwich City na winst op Sunderland naast Liverpool

Norwich City heeft een krappe overwinning geboekt op Sunderland. In Norwich eindigde het duel in 2-1. In de tweede helft kwam de thuisploeg een aantal keer goed weg.

Norwich kwam met veel geluk op voorsprong. Een klutssituatie had als gevolg dat de bal voor de voeten van Sébastien Bassong kwam, waarna hij de bal zonder twijfel achter Sunderland-keeper Simon Mignolet kon werken.

De 2-0 was van grotere schoonheid. Anthony Pilkington begon aan zijn solo en zette met een mooie kapbeweging de Sunderland-defensie op het verkeerde been. Met een fraai schot verdubbelde hij vervolgens de score.

Ondanks de ruime achterstand bleef Sunderland strijden. Met een hard schot verschalkte Craig Gardner op slag van rust doelman Mark Bunn. In de tweede helft kreeg de ploeg de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Matthew Kilgallon werkte de bal voor leeg doel over.

Een kwartier voor tijd dacht Sunderland op gelijke hoogte te komen, maar Connor Wickham stond buitenspel na een schot van Danny Rose. Norwich deelt momenteel de negende plaats met Liverpool (twee punten achter Arsenal), terwijl Sunderland op de teleurstellende zeventiende positie staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.