'Noorse Messi' (15) krijgt oproep voor interland

Reacties

Per-Mathias Høgmo acht de tijd rijp om de vijftienjarige Martin Ødegaard te laten debuteren in de Noorse nationale ploeg. Voor de bondscoach is dat allerminst verrassend.

'Noorse Messi' (15) krijgt oproep voor interland

'Ik heb vóór het seizoen al gezegd dat hij als een komeet zou binnenkomen en de jongste international in de historie kon worden', zei Høgmo na het selecteren van de aanvallende middenvelder van Strømsgodset IF. 'Ik ben ook niet verrast door zijn ontwikkeling.'

Ødegaard, die in Noorwegen wordt vergeleken met Lionel Messi, kan op 27 augustus in het vriendschappelijke duel met de Verenigde Arabische Emiraten debuteren voor Noorwegen. Daarmee wordt hij de jongste international in de geschiedenis van zijn land. 'Het is een droom die nu in vervulling gaat', is hij trots op de uitnodiging.

De grote belofte heeft pas veertien wedstrijden op het hoogste niveau op zijn naam staan. Maar over belangstelling heeft Ødegaard geen klagen. Naar verluidt zijn er meer dan dertig clubs in Europa die zijn ontwikkeling met extra belangstelling volgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.