Nooit scorende Kruiswijk schrijft Eredivisie-historie

Reacties

Arnold Kruiswijk heeft zondagmiddag het Eredivisie-record van John Veldman verbroken door ook in het eerste half uur van Vitesse - AZ niet te scoren.

Nooit scorende Kruiswijk schrijft Eredivisie-historie

Kruiswijk was voorafgaand aan die wedstrijd al 25.098 minuten zonder doelpunt in de Eredivisie. De Vitesse-verdediger had daardoor het record van John Veldman (25.127 minuten zonder goal) in het vizier. De voormalige verdediger scoorde in zijn 297 competitieduels voor PSV, Willem II, Sparta Rotterdam, Ajax, Vitesse en RBC Roosendaal niet één keer.

Kruiswijk speelde voor FC Groningen, Roda JC Kerkrade en SC Heerenveen en Vitesse vijf Eredivisie-duels meer dan Veldman zonder te scoren. Ook in Europees verband, de strijd om de KNVB-beker en gedurende zijn periode in België bij Anderlecht vond de 32-jarige verdediger nooit het net. Hoewel het 'nooit scoren' niet letterlijk moet worden opgevat: op 10 september 2006 maakte de verdediger al na negen seconden een eigen doelpunt tijdens FC Groningen - Heracles Almelo.

Pascal Bosschaart speelde in de Eredivisie nog meer wedstrijden (327) zonder te scoren, maar speelde minder minuten (24.623) dan Kruiswijk. Keepers zijn buiten beschouwing gelaten.

Volg het duel tussen Vitesse en AZ in de VI Live

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.