Noodverband Vonk blijft tot zomer bij Ajax

Ajax en Hans Vonk hebben de formaliteiten afgehandeld, waarmee de laatste hobbels zijn genomen voor de terugkeer van de Zuid-Afrikaanse keeper.

De 38-jarige Vonk tekende een contract met Ajax dat hem tot medio 2009 in Arena houdt. De gestopte oud-international was eerder van 2004 tot 2006 als reservekeeper verbonden aan de Amsterdamse club.

'Dit is mooi', zei Vonk op de Ajax-website. 'Ook al weet ik niet of ik zal gaan keepen. Kenneth Vermeer is de eerste doelman. Zo is dat afgesproken. En als Maarten en Dennis terugkeren, nemen zij hun plaats ook weer in. Mijn rol als keeper is dan ook heel beperkt. Ik moet gewoon een betrouwbare stand-in zijn.'

De blessures van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar bleken een opening voor een rentree van Vonk bij Ajax. Trainer Marco van Basten wilde uit voorzorg een extra keeper tot zijn beschikking hebben. De Amsterdamse club kwam terecht bij de oud-international, die na zijn vertrek bij Ajax Cape Town zonder club zat en dus beschikbaar was als noodverband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen