Noodlot slaat opnieuw toe voor Liverpool en Sturridge

Reacties

Daniel Sturridge komt dit kalenderjaar niet meer aan voetballen toe. De spits van Liverpool is door een nieuwe dijbeenblessure zeker zes weken uit de roulatie. Zijn afwezigheid is, kort na zijn rentree, een enorme streep door de rekening van de kwakkelende formatie van Brendan Rodgers.

Noodlot slaat opnieuw toe voor Liverpool en Sturridge

Sturridge hoopte komende zondag zijn rentree te maken tijdens het bezoek aan Crystal Palace, maar de spits liep zijn nieuwe blessure dinsdag op tijdens de training.

Op 3 september kwam Sturridge voor het laatst in actie in de vriendschappelijke interland van Engeland tegen Noorwegen (1-0 winst), maar hij liep in dat duel een dijbeenblessure op. Daarna kampte de aanvaller met kuitklachten, maar vorige week hervatte hij de groepstraining.

Een MRI-scan bevestigde woensdag de vrees van Liverpool en het doemscenario. De zestienvoudige international is anderhalve maand uit de roulatie.

Liverpool kampte de afgelopen weken met een flink probleem in de spits. Aankopen Mario Balotelli en Rickie Lambert functioneren namelijk niet of nauwelijks. De twee speelden in totaal achttien competitieduels, waarin zij geen enkele keer scoorden.

Mede daardoor presteert Liverpool deze voetbaljaargang aanmerkelijk minder dan de vorige, toen het tot het einde van het seizoen meestreed om de landstitel. Sturridge was toen 22 keer trefzeker, terwijl de aan Barcelona verkochte Luis Suarez 31 keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.