Noodlijdend Parma krijgt groen licht voor duel met Atalanta

Reacties

Parma meldt dat het thuisduel met het Atalanta Bergamo van Urby Emanuelson op zondag (aftrap 15.00 uur) doorgang kan vinden. De noodlijdende Italiaanse club bereikte vrijdag een akkoord met de GOS, de organisatie die de stewards vertegenwoordigt.

Noodlijdend Parma krijgt groen licht voor duel met Atalanta

Parma, dat strijdt tegen een faillissement, moest 22 februari de thuiswedstrijd tegen Udinese nog laten afgelasten, aangezien de beveiliging niet betaald kon worden. Een week later ging ook het uitduel met Genoa niet door. De spelers hadden daarom verzocht wegens de betalingsachterstanden van een half jaar.

Bondsvoorzitter Carlo Tavecchio gaf na de afgelasting tegen Genoa aan dat dit de laatste keer was dat hij over zijn hart streek. 'Dit is de laatste kans. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar ik kan geen wedstrijden blijven uitstellen. Als je enige tijd niet meer speelt, dan lost het probleem zichzelf op.'

Toch is de toekomst van Parma nog steeds hoogst onzeker. De openbaar aanklager heeft namelijk het faillissement aangevraagd van de club die in de jaren negentig dankzij de miljoenen van zuivelconcern Parmalat nog werd gerekend tot de Europese top. In 1993 won Parma de toenmalige Europa Cup II (voor bekerwinnaars), en in 1995 en '99 de UEFA Cup. Op 19 maart velt de rechter het vonnis over de huidige hekkensluiter in de Serie A, die in 2003 ook al eens failliet ging. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.