Noodkreet Newcastle United na keeperscatastrofe

Reacties

Newcastle United gaat vanwege een acuut keeperstekort een zeldzaam verzoek indienen bij het bestuur van de Premier League. De club wil toestemming om buiten de transferperiode een doelman aan te trekken.

Noodkreet Newcastle United na keeperscatastrofe

Eerste keeper Tim Krul (foto) is zeker nog een maand uitgeschakeld vanwege een enkelblessure, terwijl tweede keus Rob Elliot vorige week voor langere tijd wegviel. Tot overmaat van ramp hield derde doelman Jak Alnwick woensdagavond een schouderblessure over aan het League Cup-duel met Tottenham Hotspur (4-0 nederlaag). Een enorm drama voor Newcastle, met de Noord-Engelse kraker tegen Sunderland van zondag in het vooruitzicht.

Freddie Woodman is op dit moment de enige fitte goalie van Newcastle United. 'Maar ik kan hem als zeventienjarige echt niet voor de leeuwen gooien', zegt manager Alan Pardew. 'Dat zou niet eens toegestaan moeten zijn.'

De laatste keer dat de Premier League een dergelijk verzoek om een emergency goalkeeper honoreerde was in 2010, toen Manchester City de Hongaar Marton Fulop van Sunderland mocht overnemen. Op dat moment waren Shay Given en Stuart Taylor geblesseerd, terwijl Joe Hart op huurbasis voor Birmingham City speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.