Nonchalant en dominant PSV gelijk tegen SV Ried

Het resultaat van het eerste duel met SV Ried biedt perspectieven voor een plaats in de Europa League. Toch stonden er ook vraagtekens bij het optreden van PSV (0-0).

Ondanks de komst van Przemyslaw Tyton achtte PSV-trainer Fred Rutten het (nog) niet raadzaam Andreas Isaksson te passeren ten faveure van de Poolse aanwinst. De beslissing betaalde zich terug, want het was aan de Zweedse doelman te danken dat PSV na 45 minuten niet met een achterstand de kleedkamer op zocht.

In de tweede helft werd Isaksson minder op de proef gesteld door SV Ried, dat zijn kansen vooral dankte aan nonchalant verdedigen van de gasten. Toch was de Zweedse doelman die halverwege de tweede helft na weer een slippertje van Marcelo handelend optrad en zo een doelpunt van Nacho Casanova voorkwam.

Isaksson bewees zichzelf en PSV daarmee een goede dienst. Een nederlaag was ook bijzonder bitter geweest voor de Eindhovense gasten, die zich zeker in de eerste helft in aanvallend opzicht manifesteerden. Kansen voor onder anderen Ola Toivonen en Kevin Strootman bewezen de kwetsbaarheid van SV Ried en de intenties van PSV.

Met iets meer geluk en daadkracht had PSV een goede stap gezet op weg naar de Europa League. Daarbij had de Brabantse formatie de pech dat een doelpunt van Jeremain Lens in de eerste helft na een mooie aanval onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Maar aan de andere kant mocht PSV zich ook gelukkig prijzen dat het nonchalante verdedigen onbestraft bleef. Na rust had de ploeg van Rutten wel een groot overwicht, maar dat leidde nauwelijks tot kansen. Tempo en brille ontbraken in het spel van de Eindhovenaren. Aan het gelijkspel kleefden bovendien twee smetten. Dries Mertens viel in de 52ste minuut geblesseerd uit, terwijl Marcelo door een spierblessure ook het einde van de wedstrijd niet haalde. Foto: VI Images