Nolito-scenario dreigt voor Munir bij Barcelona

Reacties

Nu Barcelona na het aflopen van het transverbod voor het eerst sinds anderhalf jaar weer spelers mag halen, wordt de kampioen van Spanje veelvuldig in verband gebracht met het terughalen van Denis Suárez (Villarreal) en Nolito (Celta de Vigo). Daardoor dreigt Munir El Haddadi, topscorer in het bekertoernooi, onder te sneeuwen.

Nolito-scenario dreigt voor Munir bij Barcelona

Door het vertrek van Pedro naar Chelsea van afgelopen zomer had trainer Luis Enrique tijdens de eerste seizoenshelft alleen twee onervaren stand-ins als iemand van het MSN-supertrio wegviel: de twintigjarige Munir en zijn leeftijdsgenoot Sandro Ramírez. De spoeling is voorin alweer wat breder nu Aleix Vidal en Arda Turan een half jaar na hun komst speelgerechtigd zijn. Als ook Suárez en Nolito terugkeren in Camp Nou, heeft Barça plots een luxeprobleem.

Want de vraag is of de komst van het tweetal wel zo noodzakelijk is als wordt gesuggereerd. Munir maakte woensdagavond in het bekerduel op bezoek bij Athletic Bilbao (1-2) alweer zijn vijfde goal van het seizoen. De Spaanse jeugdinternational maakte die treffers stuk voor stuk in het toernooi om de Copa del Rey, waarin hij al vier keer in de basis mocht starten. Vorige week kwamen de twee goals in het uitduel met Espanyol (0-2) ook al van zijn schoen.

Munir El Haddadi viert zijn openingsdoelpunt tegen Athletic de Bilbao, dat hem voorlopig topscorer van het Copa del Rey-toernooi maakt.
Munir El Haddadi viert zijn openingsdoelpunt tegen Athletic de Bilbao, dat hem voorlopig topscorer van het Copa del Rey-toernooi maakt.

Door de afwezigheid van Lionel Messi (blessure) en Luis Suárez (geschorst) mocht Munir ook in Baskenland weer aan de aftrap verschijnen. 'Hij heeft ons veel te bieden, daar bestaat geen twijfel over', reageerde Luis Enrique, die Sandro tien minuten voor tijd inbracht als vervanger van de doelpuntenmaker. Vooral laatstgenoemde wordt in verband gebracht met een vertrek. 'Ik ben blij dat Munir weer heeft gescoord, ik weet zeker dat ook Sandro weer gaat scoren.'

Dat Luis Enrique telkens een beroep moet doen op zijn twee jongelingen als Neymar, Messi of Suarez wegvalt, zint hem niet. 'Ik zou Munir meer speeltijd willen geven zonder dat hij daarbij druk moet voelen, dat is niet goed voor jonge mensen', aldus de coach van Barcelona. Maar of Munir baat heeft bij het terughalen van Suárez (22) en Nolito (29), valt te betwijfelen. Ook zij golden ooit als groot talent in Camp Nou, maar vertrokken wegens gebrek aan speeltijd. Voor Munir dreigt hetzelfde scenario.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.