'Nog kippenvel als ik aan redding op schot Robben denk'

Spanje keert dinsdagavond voor een oefenduel met Zuid-Afrika terug in het stadion waar het in 2010 ten koste van Nederland wereldkampioen werd. Doelman Iker Casillas krijgt nog steeds kippenvel als hij aan de finale van toen denkt.

'Nog kippenvel als ik aan redding op schot Robben denk'

Spanje versloeg Oranje met 1-0 dankzij een goal van Andrés Iniesta in de 116de minuut. Niet dat moment, maar zijn redding op het schot van de doorgebroken Arjen Robben in de 61ste minuut (foto boven), staat Casillas nog het meeste bij.

'Als ik die redding terugzie op televisie, herinner ik het me allemaal weer als de dag van gisteren', aldus Casillas. 'Toen ik Robben op me af zag stormen, wist ik dat hij naast zou schieten, of dat ik de bal zou keren. Als ik die beelden weer zie krijg ik er kippenvel van. Ik bleef zolang als mogelijk staan en tikte de bal vervolgens met de punt van mijn schoen naast.'

Door die ingreep sleepte Spanje een verlenging uit het  vuur, waarin het door een treffer van Iniesta aan het langste eind trok. De spelers van Oranje dropen vervolgens verslagen af, maar in het Spaanse kamp barstte enorme vreugde los. 'In de kleedkamer hebben we een flink feest gevierd. We wisten dat we voor een mijlpaal in de historie van het Spaanse voetbal hadden gezorgd', vervolgt Casillas.

'Het maakt me enorm gelukkig dat ik deel heb uitgemaakt van een groep spelers die ervoor heeft gezorgd dat een heel land feest vierde. Iedereen was trots om Spanjaard te zijn', besluit de 32-jarige sluitpost.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen