Nkufo bezorgt koploper FC Twente gelijkspel bij PSV

FC Twente heeft een punt gestolen op bezoek bij PSV. De koploper van de Eredivisie lag de hele wedstrijd onder vuur, maar toonde zich veel efficiënter dan de ploeg uit Eindhoven (1-1).

PSV controleerde de wedstrijd tijdens de eerste dertig minuten en zorgde ervoor dat de bezoekers niet aan voetballen toekwamen. De formatie van trainer Fred Rutten was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en zette vroeg druk op de verdedigers en middenvelders van Twente. Tot echt grote kansen leidde dat overigens niet.

In het laatste kwartier van de eerste helft beet Twente meer van zich af en kwam de ploeg vaker op de helft van PSV. Maar de Tukkers kwamen niet tot serieuze doelpogingen.

Vlak na rust was PSV dicht bij de openingstreffer. Een afstandsschot van middenvelder Timmy Simons ging maar net naast. Een paar minuten later was het wel raak: Koevermans kopte een perfecte voorzet van Manolev diagonaal achter Sander Boschker. Het was voor de spits zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen.

De eerste keer dat FC Twente zich dreigend voor Andreas Isaksson meldde, was het meteen raak. Op aangeven van Bryan Ruiz schoot Blaise Nkufo de bal in de 73ste minuut hoog tegen de touwen: 1-1. Ook voor de Zwitser was het zijn tiende treffer van deze competitie.

Theo Janssen kreeg daarna op aangeven van Ruiz nog een mogelijkheid, maar de grootste kansen waren in de slotfase voor PSV. Orlando Engelaar was met een kopbal dicht bij, terwijl Balázs Dzsudzsák met een schot van afstand de bovenkant van de lat raakte.

Door het gelijkspel blijft het verschil tussen FC Twente en PSV vijf punten. Twente heeft 71 punten uit 28 wedstrijden, terwijl PSV er 66 heeft. Ajax kan zondag bij een overwinning op RKC Waalwijk de tweede plaats overnemen van de Eindhovenaren.