Nipte Europese zeges Espanyol en Sevilla

Sevilla-Tottenham Hotspur 2-1

Sevilla wil de tweede club worden die het bezit van de UEFA Cup prolongeert. Real Madrid presteerde dat halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw. Al in de tweede minuut leek Robbie Keane (foto) die droom wreed te verstoren met een snel doelpunt. Frédéric Kanouté deed die voorsprong met een strafschop teniet. In de enerverende eerste helft kwam Sevilla na een half uur op voorsprong. Jesús Navas kopte door, waarna Alexander Kerzjakov de droom van een tweede UEFA Cup weer gestalte gaf. In de tweede helft wemelde het van de vrije trappen, maar bleven echte hoogtepunten uit.

Espanyol-Benfica 3-2 Espanyol was in de eerste helft ongenaakbaar. In dit door Erik Braamhaar geleidde duel realiseerde de thuisploeg een comfortabele voorsprong, dankzij doelpunten van vedette Raúl Tamudo en Albert Riera. Die marge werd na rust nog vergroot door invaller Walter Pandiani, na een voorzet van Tamudo. Pandiani was pas vijf minuten in het veld. Hij is de supersub van Espanyol; dit was al zijn tiende doelpunt in het UEFA Cup-toernooi. Binnen drie minuten sloeg Benfica nog twee keer toe, waardoor de return in Lissabon ongekend spannend wordt. Nuno Gomes en Simão hielden Benfica in de race.