Nilsson (FC Utrecht) grootste miskoop van de Eredivisie

Lees de gehele lijst van grootste tegenvallers in de Eredivisie in Voetbal International nr. 14 die vanaf woensdag 4 april in de winkel ligt.

Nilsson (FC Utrecht) grootste miskoop van de Eredivisie

Marcus Nilsson van FC Utrecht is de grootste miskoop van de Eredivisie, zo blijkt uit onderzoek van Voetbal International. De voor ruim één miljoen euro van Helsingborg IF aangetrokken Zweed heeft nog weinig kunnen betekenen voor zijn nieuwe werkgever en werd door trainer Jan Wouters al snel terugverwezen naar de beloftenploeg. Bestel nu VI 14 in de VI Webshop Overigens moet wel worden aangetekend dat Nilsson ook werd geplaagd door knieklachten en mede daarom enige tijd niet inzetbaar was. De Zweed hoopt binnenkort zijn eerste speelminuten weer te maken voor Jong Utrecht, maar het eerste elftal lijkt nog ver weg voor de man van 1,1 miljoen.

Vorige week publiceerde Voetbal International de lijst met beste aankopen uit de Eredivisie, die werd aangevoerd door Feyenoorder John Guidetti. Deze week maakt VI de balans op van de grootste tegenvallers waarbij de spelers werden beoordeeld op hun rendement, invloed op de ploeg en prijs/kwaliteit-verhouding.

Centrale verdediger Marcus Nilsson kwam tot op heden veertien duels in actie voor FC Utrecht waarvan twaalf keer als basisspeler. Enkele andere namen op de lijst van grootste tegenvallers zijn Wiljan Pluim (Roda JC), Stef Nijland (NEC) en de eveneens voor FC Utrecht uitkomende landgenoot van Marcus Nilsson, Alexander Gerndt.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's