Nilis niet meer te duur voor Heusden-Zolder

Luc Nilis heeft een nieuwe job gevonden. De voormalig vedette van PSV en Anderlecht vertrekt naar Heusden-Zolder, waar hij als technisch-directeur aan de slag zal gaan.

Nilis niet meer te duur voor Heusden-Zolder

Nilis kwam vrijdagmiddag tot een akkoord met Stin Husson, de voorzitter van Heusden-Zolder, over een eenjarige verbintenis van de 36-jarige voormalig international bij KHZ. Heusden-Zolder debuteerde dit seizoen in de Eerste Klasse, en degradeerde direct naar de Tweede Klasse.

Een jaar geleden lonkte de West-Limburgse fusieclub al naar Nilis. Maar nadat Husson en de oud-aanvaller enkele malen met elkaar hadden gesproken, liet de voorzitter weten dat Heusden-Zolder niet 'rijk genoeg' was voor Nilis.

Vier jaar geleden nam Nilis afscheid bij PSV. Hij vertrok naar Engeland voor een avontuur bij Aston Villa. Maar zijn verblijf in Birmingham bleek geen succes. Al in de derde wedstrijd van het seizoen brak hij zijn been, waarna hij gedwongen een punt achter zijn loopbaan moest zetten. Momenteel is Nilis nog part-time in dienst van het managementbureau SEM.

Bekijk hier al onze video's