Nijland scoort drie keer in negentien minuten: 'Geweldig'

Reacties

Hoewel hij pas twintig minuten voor tijd het veld mocht betreden groeide Stef Nijland uit tot dé man van het duel PEC Zwolle-SC Cambuur. De vervanger van Tomás Necid scoorde drie keer in negentien minuten en tekende zo voor de 6-1 eindstand.

Nijland scoort drie keer in negentien minuten: 'Geweldig'

De derde en laatste goal van de aanvaller was het fraaist. Van grote afstand deed Nijland de bal in de bovenhoek belanden. 'Hij was inderdaad van behoorlijk ver. Op de training probeer ik het regelmatig met van dit soort zwabberballen; gelukkig daalde de bal net op tijd. Het is echt geweldig om zo de wedstrijd af te sluiten.'

Kort na de 3-0 van Ryan Thomas in de 63ste minuut mocht Nijland zijn collega-spits Necid aflossen. 'Ik zag toen al dat we heel veel ruimte krijgen. Daar hou ik natuurlijk wel van. Als wij zoveel ruimte krijgen, zie je maar weer eens hoe verschrikkelijk goed wij kunnen voetballen. Dit is een heel mooie avond.'

De evenaring van de grootste zege ooit in de Eredivisie (6-1 van vorig seizoen op ADO Den Haag) zorgde ook nog eens voor een puntenrecord van PEC. Die blijdschap volgde juist op een reeks van vier nederlagen. 'Hier staat er niet zo snel druk op, maar na vier nederlagen moet er natuurlijk wel weer eens gewonnen worden. Dit geeft heel veel vertrouwen. We hebben een goede stap gezet', doelt Nijland in gesprek met FOX Sports op de play-offs. Als nummer vijf lijkt PEC deelname daaraan niet meer te kunnen ontgaan.   

Trainer Ron Jans zit door de aanwezigheid van Necid en Nijland in een luxepositie. De Tsjech kreeg in de basis wel de voorkeur. 'Hij speelde ook een goede wedstrijd', aldus Nijland over zijn concurrent. 'Tomás was misschien alleen wat ongelukkig in de afronding', besloot de clubtopscorer, die na vandaag op elf treffers staat. Necid staat nog steeds op acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.