Nijland helpt PEC in extremis aan punt tegen Heracles

Met een goal in de slotminuut heeft Stef Nijland een zekere nederlaag tegen Heracles Almelo voorkomen. De invaller hielp PEC Zwolle aan een 1-1 gelijkspel.

De ploeg van trainer Ron Jans leek genoegen te moeten nemen met een minieme nederlaag, maar dat was buiten Nijland gerekend. De doelpuntenmaker kwam vlak voor tijd binnen de lijnen voor Queensy Menig en maakte in de laatste minuut van de blessuretijd gelijk met een stuiterend afstandsschot.

Dat terwijl Heracles-doelman Bram Castro lange tijd een vrij rustige avond had in Zwolle. Een fout van Thomas Lam lag ten grondslag aan de openingstreffer van de Heraclieden. Een vloeiende aanval leek onderbroken te worden door de centrumverdediger van PEC, maar hij verslikte zich. Jaroslav Navratil snoepte de bal af van Lam en gunde Weghorst een niet te missen kans. De Heracles-spits maakte van dichtbij zijn zesde competitietreffer van het seizoen.

Zo leek de bliksemstart van Heracles in de Eredivisie ook in Zwolle een vervolg te krijgen. De ploeg die vorig jaar lange tijd aanmodderde in de competitie, staat deze jaargang na elf duels in de top van het klassement. Van die hoge klassering was tegen subtopper PEC in de tweede helft weinig terug te zien.  Het spel van beide ploegen was slordig, waardoor kansen lange tijd schaars waren.

Ryan Thomas kreeg een kwartier voor tijd vanaf de rand van het strafschopgebied de kans zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar de buitenspeler kreeg zijn schot niet op doel. Daarna was het Lars Veldwijk die na op aangeven van Ouasim Bouy een enorme kopkans kreeg. Ook hij verzuimde doelman Castro te testen.

Iliass Bel Hassani koos even later aan de andere kant de linkerhoek als eindbestemming voor zijn gekrulde schot, maar Kevin Begois besliste anders. De Belgische sluitpost tikte de bal met zijn vingertoppen naast. De redding van Begois bleek dankzij de goal van Nijland uiteindelijk zeer waardevol. Door nestelt nummer drie Heracles zich niet tussen Ajax en Feyenoord op een tweede plaats. PEC staat zevende.