Nijland en Jans hebben 'positief gesprek' achter de rug

Stef Nijland staat in de nadrukkelijke belangstelling van PEC Zwolle. Ron Jans, die vanaf volgend seizoen trainer is van de Eredivisieclub, heeft al een eerste oriënterend gesprek gehad met de aanvaller, die aan VI meldt dat het onderhoud goed is verlopen.

Nijland en Jans hebben 'positief gesprek' achter de rug

'Het was een positief gesprek', constateert Nijland. 'Het is altijd leuk om te horen dat er interesse in je is van een trainer waaronder ik heb gedebuteerd', doelt Nijland op zijn eerste optreden bij FC Groningen in 2007.

De voormalige speler van onder meer Groningen, PSV, Willem II en NEC was de afgelopen tijd op huurbasis actief voor Brisbane Roar, waar hij geen contract meer kreeg aangeboden.

'Het was leuk en leerzaam', zegt Nijland over de periode in Australië. 'Uiteindelijk had het niet het gewenste resultaat. Ik begon goed, maar het is niet zo gelopen als ik wilde. Al bij al was dat wel een heel mooie ervaring.'

Overigens is PEC Zwolle niet de enige club die hengelt naar de diensten van Nijland. 'Ik moet de opties bekijken, want er zijn wat lopende zaken. Dat is zowel in de Eredivisie als in het buitenland, maar daar kan ik nu nog niet zo veel over kwijt. Ik heb nog even, maar aan de andere kant is het ook wel lekker als er snel duidelijkheid is.' (Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen