Nijhuis geeft uitsluitel over 2-1: eigen doelpunt Zoet

Reacties

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft na afloop van de topper tussen Feyenoord en PSV (2-1) uitsluitsel gegeven over de winnende treffer, die op basis van doellijntechnologie werd toegekend. Die gaat de boeken in als eigen doelpunt van Jeroen Zoet.

Nijhuis geeft uitsluitel over 2-1: eigen doelpunt Zoet

Na afloop van de topper was dat de vraag die velen bezighield: maakte Zoet een eigen doelpunt of was de bal de lijn gepasseerd dankzij de inzet van Jan-Arie van der Heijden? Nijhuis gaf in gesprek met VI uitleg:

'Het moment kwam en Zoet pakte de bal op de lijn en op dat moment kregen we geen signaal van een doelpunt. Dat kregen we pas toen hij de bal naar zich toe trok. Op dat moment was het een doelpunt, dus het is een eigen goal van Zoet.'

Er waren hevige protesten van PSV en daar had Nijhuis in zekere zin ook begrip voor, want het signaal kwam pas laat door. 'In eerste instantie zagen de PSV'ers mij weglopen dat ik geen doelpunt gaf en daarna kwamen ze echt op mij van af van wat doe je nou? Is het systeem wel goed? Ik twijfelde niet aan het systeem, maar was wel heel verrast dat het zo laat kwam. Ik dacht nog misschien zat er een storing in het systeem, maar achteraf… Poeh, ik ben blij dat we het gevolgd hebben', aldus Nijhuis.

PSV-spits Luuk de Jong trok de beslissing van Nijhuis na afloop in twijfel, maar dat de bal over de lijn is geweest is door de aanwezigheid van doellijntechnologie een zekerheidje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.