Nigerianen VVV ontnemen Feyenoord zicht op play-offs

VVV-Venlo kan zich met vertrouwen richten op het spelen van nacompetitie. De Noord-Limburgers versloegen in Stadion De Koel Feyenoord met 3-2. Voor de Rotterdammers kwam de nederlaag op een uiterst ongelegen moment. Om deelname aan de play-offs om Europees voetbal in zicht te houden, moesten ze winnen. De kans daarop is nu miniem.

De wilskracht van VVV was opmerkelijk. Het leek alsof het team alle negatieve energie, verzameld in een flets seizoen zonder uitschieters, bewaarde tot de voorlaatste speelronde. In weinig toonden de spelers zich de slordige, tamelijk ongeïnspireerde voetballers die ze vanaf de competitiestart waren geweest. Michael Uchebo personificeerde het nieuwe elan in de 34ste minuut.

Met grote stappen snelde de Nigeriaan het veld over. Eenmaal in het zestienmetergebied van Feyenoord aanbeland, besloot hij te schieten. Zijn inzet was echter net te slap om doelman Erwin Mulder direct te passeren. In de rebound was de jonge keeper wél kansloos. Ahmed Musa schoot van dichtbij raak (1-0).

Georginio Wijnaldum gaf Feyenoord in de tweede helft nieuwe hoop door krachtig raak te koppen (1-1). Met een droge knal zorgde Musa vervolgens voor een nieuwe voorsprong voor VVV (2-1). Luc Castaignos maakte hierna nog wel gelijk, maar de thuisploeg weigerde op te geven. Uchebo zorgde er uiteindelijk voor, dat VVV kreeg waarop het recht had (3-2). Foto: VI Images