Nigeria naar laatste vier ten koste van Ivoorkust

Het Afrikaanse onderonsje in de kwartfinale van de Olympische Spelen is gewonnen door Nigeria. Ivoorkust werd met 2-0 verslagen.

Nigeria was de terechte winnaar. The Super Eagles begonnen goed aan de wedstrijd met een schot van Peter Odemwingie (foto) en ook FC Groningen-middenvelder Oluwafemi Ajilore nam het Ivoriaanse doel onder vuur. De 1-0 viel nog in de eerste helft. Victor Obinna verstuurde een pass op Odemwingie die in een keer doeltreffend uithaalde.

Pas na rust deed Ivoorkust van zich spreken. Salomon Kalou mikte van dichtbij naast en Gervinho miste het Nigeriaanse doel eveneens op een haartje. Verdediger Souleymane Bamba verpestte de kansen van Ivoorkust met een domme overtreding in het strafschopgebied ten opzichte van Chinedu Ogbuke. Obinna benutte de penalty en bepaalde de eindstand op 2-0.

In de halve finale stuit Nigeria op België, dat eerder met 3-2 te sterk was geweest voor Italië. Beide landen staan dinsdag tegenover elkaar.