Nieuwste Galáctico dankbaar voor podium bij Cruzeiro

Reacties

Lucas Silva Borges (21) mag zich de komende jaren Galáctico noemen. De verdedigende middenvelder zegt alles te danken te hebben aan zijn voormalig werkgever Cruzeiro, ook zijn overstap naar Real Madrid.

Nieuwste Galáctico dankbaar voor podium bij Cruzeiro

'Dit is voor mij een unieke kans, een absolute droom die uitkomt', sprak Lucas Silva nadat zijn overgang rondkwam. De Braziliaan, die maandag gepresenteerd wordt, tekende een contract voor vijfenhalf jaar in Madrid. Mede met dank aan Cruzeiro, dat hem naar Spanje liet vertrekken. Voor die club had Lucas Silva dan ook lovende woorden over.

'Ik wil de club bedanken dat ze mijn persoonlijke wens in vervulling hebben laten gaan. Mijn jaren bij Cruzeiro hebben mijn hele leven doen veranderen. Zij hebben me een podium geboden waardoor de hele wereld mijn kwaliteiten, persoonlijkheid en mijn manier van voetballen heeft kunnen zien. Bovendien hebben de titels die ik hier heb gewonnen bijgedragen aan mijn ontwikkeling.'

Met Cruzeiro werd Lucas Silva in 2013 en 2014 landskampioen. Voor een bedrag van twaalf miljoen euro, dat de komende jaren kan oplopen tot achttien, maakt hij nu de overstap naar Real Madrid. Hij maakte op 18 juli 2012 zijn profdebuut namens Cruzeiro tijdens het bezoek aan Portuguesa (0-2) en speelde in totaal 58 keer in de Série A, waarin hij drie keer scoorde. De controleur speelt sinds mei vorig jaar voor Brazilië Onder-20.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.