Nieuwkoop: 'Ik ben een type als Karsdorp'

Reacties

De liesblessure van Rick Karsdorp maakte de weg vrij voor een debuut van Bart Nieuwkoop voor Feyenoord. De jongeling kijkt veel naar de man die hij verving, 'een back van de toekomst'.

Nieuwkoop: 'Ik ben een type als Karsdorp'

Nieuwkoop (19) zag dreigende wolken samenkomen na zijn eerste 45 minuten in de hoofdmacht van Feyenoord. 'Je staat met 1-0 achter en je zit in de kleedkamer en denkt: Zo wil ik niet debuteren', zei de belofte tegen FOX Sports.

In de tweede helft tegen De Graafschap herpakte de Rotterdamse ploeg zich in Doetinchem. En dus won Nieuwkoop zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie, in tegenstelling tot zijn voorbeeld Karsdorp, die in 2014 begon met een thuisnederlaag tegen FC Utrecht (1-2).

Toch wees Nieuwkoop vooral op de gelijkenissen. 'Ik heb een vergelijkbare carrière als Karsdorp. Ik ben ook begonnen als middenvelder, heb net drie wedstrijdjes bij Jong Feyenoord gespeeld als rechtsback. We zijn vergelijkbare types.'

Net als Karsdorp is Nieuwkoop van oorsprong een middenvelder die zonder problemen een linie terugzakt. 'Het is niet sexy, maar Karsdorp speelt heel aanvallend. Zijn invulling is heel mooi. Hij is een back van de toekomst. Zijn ontwikkeling is ook hartstikke mooi, ik geniet daarvan. We hebben een vergelijkbaar type spel. Ik kijk veel naar hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.