Nieuwkomer Sibum in spelersraad Alemannia Aachen

Bas Sibum (28) heeft zich bij Alemannia Aachen in kort tijdsbestek ogenschijnlijk makkelijk aangepast. De middenvelder, die deze zomer overkwam van NEC, kan niet alleen zaterdag rekenen op een basisplaats rekenen maar is ook toegetreden tot de spelersraad van de club uit de Tweede Bundesliga.

Nieuwkomer Sibum in spelersraad Alemannia Aachen

Trainer Peter Hyballa wees Sibum met vier andere ploeggenoten aan om het eerste elftal te vertegenwoordigen. Behalve Sibum behoren aanvoerder Benjamin Auer, Kevin Kratz, Shervin Radjabali-Fardi en Kim Falkenberg tot het selecte groepje dat volgens de coach veel inspraak krijgt. 'Want deze jongens zullen niet alleen over de premies discussiëren', zei hij.

Boy Waterman lijkt in het openingsduel met Erzgebirge Aue onder de lat te beginnen. Hoewel de voormalig doelman van SC Heerenveen, AZ, ADO Den Haag en De Graafschap evenals concurrent David Hohs 360 minuten speeltijd kreeg in de voorbereiding, stelt de Aachner Zeitung dat de Nederlander de meeste kans maakt op een basisplaats.

Sibum en Waterman zijn twee van de vooralsnog acht nieuwelingen die technisch directeur Erik Meijer naar Tivoli haalde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's