Nieuwelingen Arsenal breken de ban tegen Liverpool

Liverpool heeft voor de eigen supporters niet weten te overtuigen. Op Anfield verloor de ploeg van manager Brendan Rodgers met 0-2 van Arsenal. De Londenaren maakten de eerste goals van dit seizoen en pakten hun eerste winstpartij.

Nieuwelingen Arsenal breken de ban tegen Liverpool

De beginfase was voor Liverpool, maar het leidde niet tot grote kansen voor het doel van Vito Mannone. Arsenal herpakte zich echter en werd al snel gevaarlijker. Podolski was uiteindelijk de man die de teller op één bracht. Na 210 minuten zonder treffer was de ban gebroken. De Duitser profiteerde van balverlies van Steven Gerrard en goed voorbereidend werk van Santi Cazorla.

Vlak voor rust hadden The Gunners de stand op 0-2 moeten brengen, nadat Olivier Giroud alleen op Pepe Reina af kon lopen. Waar afleggen op Kieron Gibbs de beste keus leek, ging de Franse spits echter voor eigen succes en faalde hij. Bij Liverpool konden de aanwinsten geen rol van betekenis spelen. Fabio Borini en de debuterende Nuri Sahin werden vlak na rust gewisseld, terwijl Oussama Assaidi niet eens bij de wedstrijdselectie zat.

Na ruim een uur spelen vergrootte Pepe Reina de problemen voor Liverpool. De doelman verslikte zich in een schot van Cazorla en liet zijn poging onder zich door glippen. Het betekent voor Liverpool een valse start van het seizoen. Met één punt uit drie duels bungelen The Reds onderin de Premier League. Arsenal kan met vijf uit drie weer omhoog kijken na de eerste doelpunten van het seizoen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's