Nieuwe verbintenis houdt Agger voorlopig bij Liverpool

Daniel Agger (27) en Liverpool hebben een einde gemaakt aan de aanhoudende stroom geruchten over de toekomst van de Deense international. De verdediger zette zijn handtekening onder een meerjarige contractverlenging.

Nieuwe verbintenis houdt Agger voorlopig bij Liverpool

Agger werd de voorbije transferperiode voortdurend gelinkt aan Europese grootmachten als Barcelona en Manchester City. Met zijn contractverlenging verbindt hij zich evenwel aan Liverpool. Zoals te doen gebruikelijk is de duur van de overeenkomt niet naar buiten gebracht. De oude verbintenis van de Deen liep tot medio 2014.

Sinds zijn komst naar Liverpool in 2006 – hij begon zijn loopbaan bij Brøndby IF – is Agger uitgegroeid tot een vaste waarde. De robuuste verdediger kwam in het shirt van The Reds tot 177 optredens, waarin hij negen keer trefzeker was.

Momenteel hoopt Agger met Liverpool uit een dal te komen. De roemruchte Engelse club bezet, mede door een enorm zwaar competitieprogramma in de beginweken, de teleurstellende veertiende plaats met vijf punten uit zes duels. Zondag wacht het thuisduel met Stoke City.

Met het akkoord is Agger na Luis Suarez de tweede vaste waarde die zijn werkgever trouw blijft. 'En ik heb ook nooit het plan gehad om te vertrekken', vertelt de blije Deen. 'Dit betekent alles voor me. Deze club is waar ik wil zijn. Hier heb ik alles. Het kan niet beter.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's