Nieuwe tegenslag Bayern: Ribéry langer aan de kant

Reacties

Dat Bayern München op het blessurefront weinig bespaard blijft, bleek woensdagavond ook wel uit het nieuws dat Franck Ribéry twee weken langer rust moet houden door zijn enkelblessure. Daardoor mist de 32-jarige Fransman aanstaande dinsdag ook de return tegen Barcelona in de halve finale van de Champions League.

Nieuwe tegenslag Bayern: Ribéry langer aan de kant

Trainer Pep Guardiola kon gisteravond tijdens het met 3-0 verloren heenduel in Camp Nou ook al geen beroep doen op Arjen Robben. De Oranje-international was nog maar nauwelijks teruggekeerd van een buikspierblessure, of hij liep in de halve eindstrijd van het Duitse bekertoernooi tegen Borussia Dortmund een spierscheuring in zijn linkerkuit op.

Ook Ribéry is waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uitgeschakeld, tenzij Bayern zich toch nog plaatst voor de finale van de Champions League op 6 juni. 'Ik ben erg verdrietig', zegt de vleugelspits, die al sinds half maart aan de kant staat, tegen Kicker. 'Ik had me er zoveel van voorgesteld. Ik heb hard aan een snellere comeback gewerkt, maar het gaat maar niet beter met die enkel. Daar kan ik wel boos om worden.'

Guardiola benadrukte de laatste weken al vaak dat Ribéry en Robben node worden gemist door hun klasse in de één-tegen-één-duels. Dat bleek woensdagavond ook wel in Camp Nou. Ondanks het vele balbezit slaagde Bayern er nauwelijks in de defensie van Barcelona open te splijten. De Catalanen waren daar dankzij de individuele klasse van vooral Lionel Messi wel toe in staat.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.