Nieuwe ster voor Barcelona, Florenzi knuffelt oma

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nieuwe ster voor Barcelona, Florenzi knuffelt oma

• La Masía, het opleidingsinstituut van Barcelona, heeft er een nieuwe ster bij. Sinds deze week traint de zesjarige Augustine Messi - inderdaad, het neefje van… - mee in de jeugdopleiding van de Catalaanse topclub.

'Het is haar eerste keer in het Stadio Olimpico. Een 82-jarige vrouw komt niet elke wedstrijd naar het stadion. Ze had me gezegd dat ze enkel zou komen als ik gedag zou komen zeggen. Ik draag mijn doelpunt op aan mijn oma'
• Dat zegt AS Roma-middenvelder Alessandro Florenzi na het duel met Cagliari (2-0 zege Roma). De Italiaan maakte de tweede goal van de Romeinen en vierde de treffer met zijn oma. Bekijk hieronder de beelden.

'Mijn eerste wedstrijd sinds tien maanden, een mooi en emotioneel moment'
• Dat zegt Sassuolo-verdediger Francesco Acerbi na zijn rentree tegen Sampdoria (0-0). De Italiaan was tien maanden uit de roulatie nadat er kanker bij hem werd geconstateerd. Na een lange revalidatie keerde Acerbi zondag weer terug op het veld.

• Nu Felix Magath is ontslagen bij Fulham komen steeds meer verhalen over zijn schrikbewind naar buiten. De Duitse manager staat bekend om zijn keiharde aanpak en ook in Londen maakte hij die reputatie waar. Magath deelde boetes uit van liefst twintigduizend pond aan twee jeugdspelers, die niet meer verdienden dan tweeduizend pond. Aanvoerder Scott Parker kwam op voor zijn teamgenoten en liet Magath weten dat hij de boetes te hoog vond. De Duitser wilde daar echter niets van weten en dus trok Parker, die veel geld verdiende in zijn tijd bij Chelsea en Tottenham Hotspur, zelf de portemonnee. Een mooi gebaar. (The Mirror)

'Ik heb geen school afgerond. Ik heb geen lerarendiploma. Ik ben een gediplomeerd manager. Soms doe ik het goed en soms doe ik het shit.'
Als voetballer was Gennaro Gattuso temperamentvol en als trainer is dat niet anders. De Italiaan is dit seizoen oefenmeester bij het Griekse OFI Kreta en bij een persconferentie raakte hij totaal buiten zinnen. Tussen de scheldwoorden door betoogt hij dat hij een zwak team heeft. 'We zijn geen Real Madrid of Barcelona. We zijn een kleine club met veel problemen, dus ik wil dat mijn spelers ballen tonen.'

• Deze zomer maakte hij de overstap van Heracles Almelo naar PEC Zwolle, maar daarmee zit Ben Rienstra nog niet aan zijn plafond. Althans, als we de 24-jarige middenvelder zelf mogen geloven. Op de clubwebsite van AZ spreekt hij zijn ambities uit. 'Mijn intentie is om ooit de stap te maken naar de Nederlandse top of een mooie buitenlandse competitie.'

'De weerstand tegen Cordoba is drie keer zo hoog als tegen Feyenoord.'
Sevilla-trainer Unai Emery is donderdag (2-0 winst) niet onder de indruk geraakt voor Feyenoord. Hij schaalt Cordoba een stuk hoger in. Die opmerking kan Feyenoord-coach Fred Rutten in zijn zak steken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.