Nieuwe ophef rond Suárez na opgestoken middelvinger

Reacties

Luis Suárez heeft weer eens voor ophef gezorgd. Na de verloren interland tegen Chili (3-1) leek de Uruguayaan dinsdagavond zijn middelvinger op te steken richting de fans van de Chilenen. Volgens de media in Uruguay telde de spits van Barcelona 'slechts' het aantal keer dat zijn land de Copa América won.  

Nieuwe ophef rond Suárez na opgestoken middelvinger

Na de met 3-1 verloren WK-kwalificatiewedstrijd in Chili, stapte Suárez wellicht ietwat teleurgesteld van het veld in de Chileense hoofdstad Santiago. Op een foto die na de wedstrijd opdook, is te zien hoe hij zijn middelvinger opsteekt richting de supporters van het thuisland (zie onderaan dit bericht).

Lariekoek dus, volgens de media in Uruguay. De 29-jarige oud-speler van onder meer FC Groningen en Ajax wilde de vijftien eindzeges van Uruguay in de Copa América uitbeelden. In Chili wordt verzocht om een schorsing van Suárez. Toen in november vorig jaar Chileen Eduardo Vargas in een interland tegen Uruguay namelijk zijn middelvinger opstak richting de fans van de tegenstander, kreeg hij een schorsing van twee wedstrijden.

Bijten
Suárez heeft sowieso de schijn tegen. Tijdens zijn carrière haalde hij regelmatig het nieuws met incidenten. Vooral zijn beet (foto midden) in de linkerschouder van Italiaan Giorgio Chiellini zorgde voor veel ophef. Tijdens de met 1-0 gewonnen WK-wedstrijd tegen de Italianen in 2014, zette hij een kwartier voor tijd zijn tanden in de schouder van Chiellini. Het leverde Suárez een schorsing op van negen interlands en vier maanden.

Op 3 juli 2010 deed hij van zich spreken tijdens de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika tegen Ghana. Vlak voor tijd haalde hij de bal met zijn rechterhand van de doellijn en voorkwam zo de winnende treffer van de Afrikanen. Suárez kreeg rood, maar Asamoah Gyan miste de strafschop en na strafschoppen plaatste Uruguay zich voor de halve finale. Suárez ontbrak daarin door de logische schorsing die hij kreeg opgelegd. In de halve eindstrijd was Oranje met 3-2 te sterk voor Uruguay.

Op 20 november 2010 ging Suárez voor het eerst over de schreef met een bijtincident. Toenmalig PSV'er Otman Bakkal was het slachtoffer in de Amsterdam Arena tijdens Ajax-PSV. Martin Jol, destijds trainer van Ajax, omschreef het voorval nog als een 'liefdesbeetje', maar de Uruguayaan werd op basis van televisiebeelden niettemin voor zeven duels geschorst.

In april 2013 herhaalde Suárez het nog maar eens tijdens het duel tussen Chelsea en Liverpool (2-2). De Uruguayaan beet dit keer tegenstander Branislav Ivanovic en opnieuw werd hij op basis van tv-beelden geschorst. Liefst tien wedstrijden stond hij daarna aan de kant, maar het bleek niet de laatste keer. Mogelijk volgt dus een nieuwe schorsing na zijn middelvinger na het duel met Chili.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.