Nieuwe mokerslag in eigen huis voor Internazionale

Bologna zette het kwakkelende Internazionale in het eigen Giuseppe Meazza-stadion flink te kijk. Edinson Cavani speelde een doorslaggevende rol bij Fiorentina-Napoli.

Internazionale-Bologna 0-3 Trainer Claudio Ranieri begon in september met een zege op Bologna aan zijn dienstverband bij Internazionale. Mogelijk zat hij vijf maanden later tegen diezelfde ploeg voor het laatst op de bank bij de Nerazzurri. Vrijdag leed Inter weer een nederlaag, waardoor de positie van Ranieri verder onder druk komt te staan.

Marco Di Vaio was in Giuseppe Meazza de beul van Inter. De 35-jarige spits opende in 37ste minuut de score om een minuut later de voorsprong te verdubbelen na een afgrijselijke fout van Inter-verdediger Andrea Ranocchia. Met Wesley Sneijder, die ontsnapte aan een tweede gele kaart, en invaller Luc Castaignos probeerde Inter de nederlaag te voorkomen. Bologna-doelman Jean-François Gillet bleekechter een te grote sta-in-de-weg. Robert Acquafresca deed in de slotfase Inter nog meer pijn.

Fiorentina-Napoli 0-3Napoli mocht Edinson Cavani weer eens danken voor de overwinning. Met twee treffers tilde de Uruguayaanse aanvaller zijn totaal dit seizoen naar veertien doelpunten (waarmee hij achter Antonio Di Natale en Zlatan Ibrahimovic de derde plaats op de topscorerslijst inneemt) en bezorgde hij Napoli drie belangrijke punten.

Cavani had al na drie minuten succes en maakte tien minuten na rust zijn tweede goal. Fiorentina drong wel aan, maar slaagde er nooit de Napolitanen te verontrusten. Ezequiel Lavezzi zorgde in de blessuretijd nog voor 0-3. Napoli (op vrijdag actief omdat dinsdag de Champions League-confrontatie tegen Chelsea op het programma staat) stijgt naar de vijfde plek. Door de zege is de ploeg Internazionale en AS Roma voorbij. Foto: VI Images